Depo, genel kullanımıyla malların, nesnelerin, eşyaların toplu bir şekilde konulduğu yer, ardiyedir. Depolar içindekileri uygun koşullarda saklamakla birlikte korumakta, gerektiğinde yeniden kullanılabilir olmalarına olanak sağlamakta ve bakımlarının yapılması için de uygun bir ortam oluşturmaktadır. Depo yapımında alüminyum, demir gibi metaller tercih edilse de en yaygın kullanılan ve sağlıklı sonuçlar veren çelik depodur.
Hangar ise, içerisinde uçak, araba, tarım ve uzay araçları gibi büyük boyutlu nesneleri barındırmaya yarayan devasa büyüklüğe sahip depo niteliğindeki mega yapılara verilen isimdir. Ancak hangar boyutları kullanılacak ortama ve firmanın tercihe göre değişiklik göstermektedir. Hangarlar içinde yer alan araçları barındırmanın yanı sıra araçları güneş ışığından, kötü hava koşullarından korumak ve araçların bakım, onarım, montaj veya imalatını yapmak için kullanılmaktadırlar. Özellikle günümüzde endüstri ve sanayi alanında işlev gösteren firmaları yakından ilgilendiren bu dev garajlar, firmaların iş yüküne göre talep ve beklentileri doğrultusunda imal edilirler. Hangar, ahşap ve betondan üretilebileceği gibi çelik hangar şeklinde de yapılabilir. Çelik hangarlar diğerlerine göre en dayanıklı ve güvenilir olanlarıdır.
Çelik konstrüksiyon olarak da adlandırılan çelik yapılar çeşitli alanlarda kullanım göstermektedir. Çelik yapılar, ağır çelik ve hafif çelik olarak iki türe ayrılmaktadırlar. Ağır çelik malzeme kullanılarak yapılan çelik yapılar:
• Mevcut bir binaya ek yapımı ya da mevcut bir binayı büyütme,
• Konut ve müstakil ev yapımı,
• Oteller,
• Yurtlar,
• Fabrika binalar,
• Sanayi bölgeleri,
• Spor salonları,
• Otoparklar,
• Kurban satış alanları gibi geçici yapılar,
• Hangarlar,
• Depolardır.
Çelik depo müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda ve projeye uygun bir biçimde firmaya özel olarak üretilmektedir. Bu nedenle çelik depo yapımında çeşitli boyutlar ve özellikler kullanılmaktadır. Çelik depo yalıtımlı çelik depo ve yalıtımsız çelik depo olarak yapılabilmektedir. Yalıtımlı çelik deponun avantajı ısı ve ses yalıtımı sağlamasıdır. Yalıtımsız çelik deponun avantajı ise maliyetlerinin daha düşük olmasıdır.
Çelik hangar yapılar da çelik depolarda olduğu gibi müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda ve çelik hangar projesine uygun bir biçimde firmaya özel olarak üretilmektedir. Üretim aşamasından önce gerekli çizimler yapılarak projeler oluşturulmaktadır. Kolonsuz hangarlar özellikle firmalara büyük bir yer avantajı sağlamaktadır. Çelik depolarda olduğu gibi tekrar sökülüp kurulma imkanına sahip olan çelik hangarlar, uzun yıllar bozulmadan kullanılabilir. Çelik hangarlar da ses ve ısıyı ilettiğinden yalıtım yapılmasını gerekli kılmaktadır.
Bayrakcı Metal, müşterilerine projelerin gerektirdiği şekilde depo, hangar, sundurma, raf sistemleri ve montaj hizmeti vermektedir. Deneyimli ve alanında uzman ekibiyle, depo ve hangar çözümleri sunan Bayrakcı Metal, tedarikçi firma olmaktan çok “bir çözüm ortağı” olarak kendini konumlandırmakta, bu amaca ve hedefe uygun bir şekilde de müşterilerinin taleplerine en kısa sürede ama en doğru şekilde cevap vermektedir. ISO kalite standartları çerçevesinde çelik depo hangar dizayn ve çözümleri sunan firmamız aynı zamanda çelik konstrüksiyon depo hangar sistemleri donanımları üretimi ve tasarımında da öncü firmalar arasında yer almaktadır. Bu anlamda firmamız çelik depo ve çelik hangar alanında şu hizmetleri vermektedir:
Çelik depo boyutları, yapının genişliği, uzunluğu ve yüksekliği çarpılarak belirlenir. 5 metre genişlik, 10 metre uzunluk, 3 metre yüksekliğe sahip depolara küçük depo, 15 metre genişlik, 40 metre uzunluk, 5 metre yüksekliğe sahip depolara ise büyük depo denilmektedir.
Çelik hangar da inşa edilmek için özel yapılar gerektirir ve çelik depolarda olduğu gibi çeşitli boyutlara sahiptir. Çelik hangarlar açıklıklarına göre boyutlandırılmaktadır. Böylelikle hangarlar açıklıkları baz alınarak şu şekilde sınıflandırılmaktadır; 30 metreden az olan küçük, 30-60 metre arası orta, 60-90 metre arası geniş, 90-120 metre arası ekstra geniş, 120 metreden fazla olanlar ise geniş hangarlar olarak adlandırılır. Peki, çelik depo hangar boyut planlamasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Türkiye’de inşaat sektörü denildiğinde ilk akla gelen beton yapılar, çelik yapılarla kıyaslandığında çok daha fazla dezavantaja sahiptir. Çelik yapılar ülkemizde şu an beton yapıların gerisinde kaldığı için bilinirliğinin az olması neticesinde kişilerde soru işaretleri oluşturmaktadır. Ancak özellikle de Amerika gibi ülkelerde çok uzun yıllardır çelik yapılar sıklıkla kullanılmaktadır. Çelik yapıların avantajlarına bakıldığında da bu durumun nedeni apaçık ortadadır.
Türkiye’nin konum olarak deprem kuşağında yer alması bir yapının yapılırken muhakkak depreme dayanıklı olmasını zorunlu kılmaktır. Çelik yapıların depreme dayanıklılığı ise bilinen bir gerçektir. Beton yapılar ise içerisinde çelik, çeşitli katkı maddeleri ve güçlendirilmiş beton kullanılarak oluşturulan yapılardır ve çeliğe göre daha gevrek, kolay kırılırlar.
Çelik yapıların fiyat hesaplamasının en doğru şekilde yapılabilmesi için pek çok kalem göz önüne alınmak zorundadır. Bu durum çelik depo hangar fiyatları için de geçerlidir. Kullanılacak ürünün kalitesinden, projenin tasarımına, depo ya da hangarın boyutlarına kadar net bir hesap yapılarak ancak çelik depo hangar maliyeti belirlenebilir. Bu nedenle bu konuda en doğru adım bizlere bizzat başvuru yapmanızdır.
Özel tasarım talepleri, istediğiniz özelliklerde çelik depo ve çelik hangar fiyat bilgisi için talep@bayrakcimetal.com.tr adresinden bize ulaşabilirsiniz. Ayrıca “İletişim” bölümündeki formu doldurarak veya telefonlarımız vasıtası ile de bizimle irtibata geçebilirsiniz. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin her tarafına hizmet vermekteyiz.